Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Öngyilkosság a pályán?

2013.10.30

A Forma1 történetének legijesztőbb esete bizonyára az, ami az 1991-es szezonnyitó USA Nagydíj hétvégéjén történt. A phoenixi utcai pályán pénteken előkvalifikációt rendeznek a mezőny sereghajtói számára, azonban mindössze néhány perccel a kezdés után a pályabíróknak elő kellett rántaniuk a piros zászlókat, mert egy ember mankókkal felsétált az aszfaltra, és az út közepére feküdt, amely mozdulatsor elég egyértelműen árulkodott szándékairól.

A gyors leállítás miatt szerencsére senki nem találta őt el. Mint utóbb kiderült, a 27 éves illetőt Marlon Rauvellinek hívták, akit pár órával korábban engedtek ki a közeli Maricopa Egészségügyi Központból. Az eset után azonnal vissza is vitték oda, az edzés pedig zavartalanul folytatódott tovább.

A belga Eric van de Poele került a legközelebb ahhoz, hogy nekihajtson a földön fekvő személynek, s a Lanborghinivel első F1-es versenyhétvégéjén résztvevő pilótát igazán meglepte a váratlan útakadály. „Nem hittem a szememnek. A legelső körömet teljesítettem az F1-ben, és mindennek profin kellett volna működnie. Aztán elfordultam a kanyarban, és egy ember ott feküdt a pálya közepén” - idézi vissza kellemetlen emlékeit a belga.

 


F1 - USA GP 1991 - Race - Part 1 by Sukhoi-su37