Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kimi Raikkonen

2013.06.16

Kimi, mit lehet csinálni Finnországban? KIMI: " Hát nyáron lehet horgászni, meg szexelni. Nos, télen a horgászat kiesik."


Kérdés: Kimi, hogy működtek a gumik? Kimi: "Gurultak, mint általában."


Milyen a szingapúri pálya? Kimi Räikkönen: "Valahol szélesebb, valahol szűkebb. Attól függ, hogy melyik szakaszon vagyunk."


"Egy alkalommal-10 körrel a verseny vége előtt- majdnem elaludtam. Megzavartak és kizökkentem a koncentrációból. Blokoltam a kerekeket, melynek következtében kicsit szélesen vettem a 3-as kanyart. Még rádió nélkül is tudtam, hogy azt mondják: Kimi, ébresztő!"


"Nem vagyok alkoholista, csak elég idős ahhoz, hogy azt csináljak amit akarok."


Kimi, mit tudsz mondani az ötödik rajthelyről? Kimi Räikkönen: "Azt, hogy az az ötödik hely a rajtrácson."


"Nem azoké a siker, akik sohasem buktak el, hanem azoké, akik elbuktak, és ismét felálltak belőle."


Kimi: "Michael itt van? Én még nem láttam őt...melyik lelátón ül?" Riporter: "Miért ülne lelátón..?" Kimi: "Mert akkor integethetnék neki.."


Kérdés: A pilóták számára a sisakjuk különleges jelentéssel bír. Számodra mit jelent a sajátod? Räikkönen: Azt, hogy megvédi a fejem.


Milyen a kapcsolatod Peter Sauberrel? Olyan mintha az édesapád, az apósod vagy ... lenne? Kimi Räikkönen: "Ő a főnököm."


a katonaságról Kimi :"Hú, azt utáltam. Folyton csak menekültünk az erdőben, meg táboroztunk, meg ilyesmi. Ráadásul egyfolytában ordibálnak az emberrel, nem olyan jó hely!"


"Győzni sohasem könnyű, de megpróbálni azért érdemes."


Van valami különleges szokásod a versenyek előtt, mielőtt felveszed a sisakodat? Kimi Räikkönen: "Igen, megtisztítom, hogy jobban lássak."


"Volt egy nagy bukásom tavaly Mugelloban(2001). Gyors kanyar. Kicsúsztam. Neki a betonfalnak. Elég tré volt. Elvittek kórházba. Végül minden rendben volt."


"Jól érzem magam a bolygómon, szép itt."


"Az emberek jégembernek hívnak.Tök jó, meg minden,de én sosem így gondolkodom. Nem szeretnék olyannak látszani,akiből csak dől a hülyeség."


"Ahhoz, hogy a saját életed éld, azt kell tenned, hogy nem foglalkozol azzal, amit mások mondanak rólad."
"Nem érdekel, hogy mások mit mondanak, nem vagyok Michael Schumacher."


"Túl sok ember törekszik arra, hogy az legyen mint amit mások elvárnak tőle, de ez semmit sem jelent. A lényeg az, hogy Önmagad légy!"


"Őszintén szólva ez a verseny sem különbözött a számomra, mint az összes többi. Ugyanabban az ütemben közelítettem meg mindent, és a kormányt is ott fogtam, ahol eddig."


"A bajnoki cím megszerzésével nem változik meg az életem" – mondta. "Az emberek nyilvánvalóan több sztorizást várnak majd tőlem, de én nem fogok megváltozni, eddig sem tettem és ezután sem fogok."


"Azért szeretem az autósportokat, mert nem kell olyan korán felkelni."


Kérdés: Mivel töltötted az időt, míg felkészültél a szezonra? Räikkönen: Azt általában az Önök újságjából szoktam megtudni.


Kimi, mondanál valamit? Kimi Räikkönen: "Igen. Egy, kettő, három."


"Tény, hogy akár holnap is meghalhatunk. Élvezned kell az életet, mert két másodpercen belül véget érhet. Sohasem tudhatod. Azt csinálok, amit akarok, és elégedett vagyok az életemmel. Nincs okom panaszra."


"A pezsgő íze a dobogón mindig ugyanolyan, de győzelem esetén az érzés mindig más."


"Hiába csinálok mindent jól, hiába állítjuk be jól a kocsit, lófa*t sem ér, ha nem tudom befejezni a versenyt!"


"Csak a szezon végén derül ki, hogy maradhatok-e a Forma 1-ben. A FIA-nak ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy megállapítsa, tudok-e vezetni vagy sem." -első Sauberes versenye után


"Egyszer csak ott volt a kormány a kezemben. Megpróbáltam visszatenni, de már késő volt. Azon morfondíroztam, vajon hol fogok kikötni."


"Elegem lett a hokiból, otthagytam, mert nagyon korán kellett kelni a reggeli edzésekhez."


"Az életem nem olyan, ahogy azt az újságok beállítják. Ettől függetlenül továbbra is azt csinálom, amihez kedvem van, és ha az újságok erról írni akarnak, hát tegyék. Nem hagyok ki egy partit sem csak azért, mert valaki erről szeretne írni. De néha azt kívánom, bárcsak ne ismernének fel."


"Nem lehet valaki mástól megtanulni, hogy hogyan vezesd az autót; magadnak kell rájönnöd. Ha nem vagy elég jó, semmi keresnivalód a Formula 1-ben.

"
"Anya, én egyszer még világbajnok leszek, csak még nem tudom, milyen sportágban." (8 évesen)


Kimi és Alonso egymás melletti hotelszobát kaptak. Kimi: "Ha nem tudok aludni, tuti, hogy felébresztem Alonsót."


"Rendszerint a tehetségtelen kezdõk azok, akik fizetnek azért, hogy vezethessenek. Ez az elsõ alkalom, hogy egy kétszeres világbajnokot látok, aki fizet ezért" - Räikkönen Alonsóról


Hol voltál Schumi brazíliai búcsúztatása alatt?„Éppen szartam.”


Ha valamelyik film egy adott szereplője lehetnél, ki lenne az?„Jack Sparrow kapitány lennék a Karib-tenger kalózaiból (Kimi hosszasan, hangosan nevet). Úgy tűnik, ő tudja, mi az igazi élet. Talán rengeteg rumot meg kellene igyak, hogy belerázódjam a szerepbe. Teljesen odáig vagyok az ilyen filmekért."


Az első szó, amelyet megtanultál olaszul?„Taverna”(Kocsma)


Riporter: Megkérdezhetlek arról az állítólagos szerelmi történetről egy olasz lánnyal, ami az újságokban megjelent? "Természetesen megkérdezhetsz, és én természetesen nem fogok rá válaszolni."


A szerelők tanítják neked az olasz himnuszt énekelni? "Nem, tudják, hogy hamisan énekelek!"


Ron Dennis: "Bejössz kerékcserére?" Kimi: "Nem. Még valami?"


Azt mondta, hogy jól vezetek. Kedves király. (Arra a kérdésre, mit súgott a spanyol király neki, amikor átvette a díjat)


Láttad azt a videót a YouTube-on, ahol egy jachtról zuhansz le?"„Vélhetően az összes YouTube klipemet láttam. Mindegyikbe be voltam avatva. Szívesen megnézem őket. Igen, nos, sok olyan dolog van, ami nem kerül fel oda, és ez jó dolog.”


"Nincs szükségem semmire. Örülök, hogy túl vagyunk a karácsonyon, mivel elég unalmas volt."


"Talán még sosem szexelt." (Lewis Hamilton első győzeleme után azt mondta, ez jobb volt a szexnél.)


„Ne beszélj hozzám a kanyar közepén!” (Kimi versenymérnöke rádión mondott valamit Kiminek)


"Jöjjetek vissza holnap, ma még szabadságon vagyok." Ausztrál GP előtti csütörtökön egy finn tv-nek (2003)
Kimi első ferraris győzelmét követően Jean Todt átnyújtott neki egy mobilt. Ki volt a vonal túlsó végén?
„Asszem, Michael volt, de megszakadt.”


Emlékszem a Red Bull partira Sao-Paulóban, ahol úgy ünnepelted a címedet, hogy a bárpult mögé állva koktélokat kevergettél mindenkinek. Melyik koktélt szereted elkészíteni?
„Nem igazán koktélt, inkább rövid italt választanék. Vagy talán vodkát és kólát.”


„A Formula–1-es versenyzés iránti szenvedélyem sohasem lankadt, csak a körítéssel volt gondom" – mondta Kimi még 2011 novemberében, mikor bejelentette visszatérését.


„Általában minden évben új autóval kell versenyezned, így ez nem jelent nagy újdonságot" – az Ausztrál Nagydíjon hetedikként célba érő finn a tőle megszokott, hűvös fricskával indította a szezont.
És mit üzennél a finn nézőknek? – hangzott el a kérdés a májusi Spanyol Nagydíj egyik sajtótájékoztatóján.
„Finnországban ma ünneplik az anyák napját."
Szóval, boldog anyák napját?
„Igen. Nincs más, amit mondanék a finn nézőknek."

 

„Kopjatok már le, tudom, mit kell csinálnom!" – böfögte a rádióba Kimi az Abu-dzabi Nagydíj közben, amit alig pár tízmillióan hallhattak a televíziós közvetítésnek hála.
Később a legendássá vált rádióüzenetet Kimi 500 darab pólóra nyomta, és elküldte csapatának.