Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csapatrádió

2013.06.16

A Formula-1 története során már elhangzott néhány szórakoztató pilótaduma a csapatrádióban, egy jórészük a finnek 2007-es bajnokától, Kimi Raikkönentől ered, de nem csak ő sziporkázott a csapatrádióban. A pilótadumák top 10-es listáját a kanadai Auto123.com újságírója, George East szedte csokorba.

10
„Szenvedek, mint egy disznó” - Rubens Barrichello a ragadós fékpedálról tájékoztatta a csapatát a Hondánál való bemutatkozó futamán a 2006-os Ausztrál Nagydíjon.

9
„Kib...ott, kib...ott Raikkönen! Mekkora egy kib...ott idióta!” - Juan Pablo Montoya, miután Kimi Raikkönen állítólag feltartotta a 2002-es Belga Nagydíj időmérő edzésén.

8
„Nem is rossz egy kettes számú pilótától” - Mark Webber az érzéseit tolmácsolta csapata, a Red Bull felé, miután megnyerte a 2010-es Brit Nagydíjat. Az előző napi időmérő edzésen ugyanis a csapat leszedte Webber autójáról az új első szárnyat, hogy azt csapattársának, Sebastian Vettelnek adja, miután ő összetörte a sajátját.

7
„Juan ebben a körben láttunk egy szarvast… úgy hisszük, hogy valahol a pályán van, ezért kérlek, óvatosan menj.”
„Ó, egy szarvas?”
„Igen egy szarvas… Az olyan, mint egy ló szarvakkal. ”
„Tudom, tudom…basszus” - Juan Pablo Montoyát tájékoztatja a Williams istálló a 2001-es Osztrák Nagydíjon, hogy milyen a helyi faunához tartozó állatokkal is futhat össze a pályán.

6
„Ne aggódj, pokoli keményen nyomom!” - Jarno Trullitól érdeklődött a Toyota istálló, hogy milyen keményen is próbálkozik David Coulthard megelőzésével és Nico Rosberg maga mögött tartásával a 2008-as Török Nagydíjon.

5
„Teljes KERS, teljes erő!” - Fernando Alonso kérte a versenymérnökétől, Andrea Stellától, hogy teljes egészében kihasználhassa a KERS rendszer erejét a 2012-es Német Nagydíjon, ahol a győzelemért harcolt.

4
„Fisico, hol érzed, hogy a motor gyenge, nem veszi a fordulatszámot, kötődik egy adott fordulatszámhoz?”
„Mindenhol, mindenhol!” - Giancarlo Fisichella nyújt átfogó tájékoztatást a csapatnak a Renault motor erőhiányáról a 2006-os Török Nagydíj időmérő edzésén.

3
„Felipe baby, maradj nyugodt! – a Ferrari versenymérnöke, Rob Smedley próbálja összpontosításra ösztönözni Felipe Massát az eső által megszakított 2009-es Maláj Nagydíjon, miközben csapattársa, Kimi Raikkönen, elhagyva az autóját beugrott a bokszba egy jégkrémre és egy kólára.

2
„Igen, igen, igen, egész idő alatt ezt csinálom. Nem kell minden másodpercben emlékeztetni erre…” – Kimi Raikkönen oktatja a Lotus istállót a 2012-es Abu Dhabi Nagydíjon, miközben a győzelemért harcol.

1
„Hagyj békén, tudom mit csinálok” – Kimi Raikkönen a második leckét adja a csapatának a Lotusnak versenystratégiából és kommunikációból a 2012-es Abu Dhabi Nagydíjon.

0tr1.jpeg