Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Alan Jones

2013.06.16

A tagbaszakadt ausztrál, Alan Jones az USA-ban elvesztette a papírjait. Kaliforniában hánykolódott, végül egy taxisofőr adott neki szállást, akinek azt mondta, üzletember. Hálából segítette, hogy teljesüljön álma: a taxis indulni akart az 1000 mérföldes országúti versenyen, Jones pedig támogatta, hogy vehessen autót, alkatrészeket.

Az indulás előtti napon a taxis szomorúan telefonált, hogy váltótársa megbetegedett, himlős, és emiatt kénytelen visszalépni. Jonessal előfordult, hogy parányi dolgon, egy banánhéjon csúszott el, a legutolsó pillanatban. Nem hagyhatta, hogy ez mással is megtörténjen. Elindultak ők ketten.

Először a taxis vezetett, aztán ő, és mivel látszott, hogy egyiküknek ez lényegesen jobban megy, ez rá maradt. Ez egy afféle flúgos futam volt, keresztül az Államokon, és csak háromszor lehetett megállni tankolni, pihenő nulla. Az utolsó órában átadta a volánt, így a taxis volt a befutóember. Győztek egy gyárilag tuningolt Opel Commodore volánjánál.

Jones ötlete volt, hogy európai kocsit válasszanak, és ehhez a megfelelő gumikat. Az eredményekben pedig az állt, hogy a D. Johnson / A. Jones kettős nyert.

Fantasztikus volt, de őrültség: egy héttel az 1980-as idény előtt száguldozni egy számára téttelen országúti versenyen, mint egy briganti. A Williamsnek azt füllentette, hogy megbetegedett: himlője van. De Jones a világtörténelem leg-gyorsabb gyógyulását produkálta, amit a himlőről feljegyeztek. Egészségesen ott volt a vb rajtnál, megnyerve az Argentin Nagydíjat. Ezt követően elhódította a világbajnoki címet is – hiába, kockáztatni tudni kell!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.